28 Ekim 2017 Cumartesi

PATATES TOSTU

Kullandığım tost makinasına bu ölçü tam geliyor. Sizin tost makinanız mini olanlardansa bir kerede yarım ölçüyü pişirmenizi öneririm.
Malzemeler
2 Adet Orta Boy Patates  
1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
2 Adet Yumurta
2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber-Pul Biber
Yapılışı
  • Patatesleri rendeleyip tuzunu atıyoruz. 5-10 dakika kadar patatesin suyunu salmasını bekliyoruz. Bir miktar patatesi avucumuza alıp iyice sıkarak patateslerin tüm suyundan kurtuluyoruz.
  • Suyundan arındırdığımız patatesleri çukur kâseye alıyoruz. Üzerine diğer malzemelerin hepsini ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
  • Yağlı kâğıttan tost makinesinin altını ve üstünü kaplayacak kadar kesip alıyoruz. Tost makinesine yerleştiriyoruz. Hazırladığımız malzemelerimizi yağlı kâğıdın yarısına yerleştiriyoruz. Mümkün olduğu kadar eşit kalınlıkta olmasına dikkat ediyoruz.
  • Kâğıdın diğer yarısını malzememizin üzerine örtüyoruz. Yağlı kâğıdın kalan fazla kısımlarını kıvırıyoruz. Böylelikle pişerken tostumuzun şekli bozulmuyor.
  • Yaklaşık 20 dakikada pişiyor tostumuz. Piştiğini düşündüğünüzde yağlı kâğıdın üst katını şöyle bir ucundan kaldırıp patatesin rengine bakıyoruz. Altın rengini almışsa pişmiş demektir. Tost makinesinden alıyoruz.
  • Birkaç dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz. Ardından karelere bölüp sıcacık servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

27 Ekim 2017 Cuma

GÖZLEME

Malzmeler
3 Adet Yufka
250 gr Tulum Loru/Çökelek/Köy Peyniri
1 Adet Yumurta
Karabiber-Pul Biber
1 Kâse Zeytinyağı
Yapılışı
  • Önce peynirli içi hazırlıyoruz. Peynirin üzerine yumurta, karabiber ve pul biber eklenip güzelce karıştırılır. Arzu ederseniz maydanoz ya da birkaç dal ıspanak da doğranabilir.
  • Yufkanın biri açılır her tarafı fırça ile yağlanır. Kendi tarafımızdaki kenarı ve karşı kenarı ortada biraz üst üste binecek şekilde katlanır.
  • Üst kısım tekrar yağlanır. Orta kısma kare şeklinde peynirli içten yayılır. Yufkanın sağ ve sol kısmı peynirli için üzerine örtülür. Kenarları parmaklarımızla iyice bastırıp pişerken peynirlerin dökülmesi önlenir.
  • Geniş bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kızdırılır. Hazırladığımız gözlemeyi tavaya alıp her iki tarafını altın rengi gibi kızartıyoruz.
  • Biri pişerken diğerini hazır ederek zamandan tasarruf ederiz.
  • Tüm gözlemeler bitince üst üste koyup 4’e bölüp sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

25 Ekim 2017 Çarşamba

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler
1 Su Bardağı Mercimek
1 Çay Bardağı Erişte
1 Adet Kuru Soğan (Küçük ya da Yarım Adet)
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Un (Tepeleme)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz-Karabiber-Pul Biber-Nane
2 Su Bardağı Et Suyu (Şart Değil)
Yapılışı
  • Yeşil mercimeği bir gece önceden ıslatıyoruz. Yarı pişene kadar haşlıyoruz. Suyunu süzüyoruz.
  • Tencereye zeytinyağını alıyoruz yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Soğanı orta kısık ateşte şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz. Üzerine salçaları koyup kısa süre kavuruyoruz.
  • Elimizde et suyu ya da tavuk suyu varsa 2 bardak kadar kullanıp üzerine içme suyu ekliyoruz. Haşladığımız mercimekleri, erişteyi ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Tereyağını bir tavaya alıp unu kavuruyoruz. Un pembeleşince nane, karabiber ve pul biber eklenip bir karıştırıp üzerine su koyup açıyoruz. Hazırladığımız baharatlı meyaneyi çorbaya ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

Related Posts with Thumbnails