27 Ekim 2017 Cuma

GÖZLEME

Malzmeler
3 Adet Yufka
250 gr Tulum Loru/Çökelek/Köy Peyniri
1 Adet Yumurta
Karabiber-Pul Biber
1 Kâse Zeytinyağı
Yapılışı
  • Önce peynirli içi hazırlıyoruz. Peynirin üzerine yumurta, karabiber ve pul biber eklenip güzelce karıştırılır. Arzu ederseniz maydanoz ya da birkaç dal ıspanak da doğranabilir.
  • Yufkanın biri açılır her tarafı fırça ile yağlanır. Kendi tarafımızdaki kenarı ve karşı kenarı ortada biraz üst üste binecek şekilde katlanır.
  • Üst kısım tekrar yağlanır. Orta kısma kare şeklinde peynirli içten yayılır. Yufkanın sağ ve sol kısmı peynirli için üzerine örtülür. Kenarları parmaklarımızla iyice bastırıp pişerken peynirlerin dökülmesi önlenir.
  • Geniş bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kızdırılır. Hazırladığımız gözlemeyi tavaya alıp her iki tarafını altın rengi gibi kızartıyoruz.
  • Biri pişerken diğerini hazır ederek zamandan tasarruf ederiz.
  • Tüm gözlemeler bitince üst üste koyup 4’e bölüp sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails