15 Mart 2018 Perşembe

ELMALI MUHALLEBİ

Malzemeler
8 Adet Elma
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Çay Kaşığı Tarçın
Muhallebisi İçin:
1 lt Süt
4 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Su Bardağı Şeker
3 Yumurta Sarısı
Vanilya
Üzeri İçin:
3 Yumurtanın Beyazı
3-4 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
Yapılışı
  • Elmalar ince ince dilimlenir, üzerine şeker koyup şeffaflaşıp suyunu çekene dek pişirilir. Ezmemeye dikkat ederek dikdörtgen borcama aktarılır. Üzerine tarçın serpilir. 
  • Süt, un, nişasta, şeker ile muhallebi pişirilir. Yumurta sarıları katılıp hemen mikser ile iyice çırpılır. Elmaların üzerine dökülür. 
  • Yumurta beyazları ile pudra şekeri çırpma kabında çırpılıp köpürtülür. Muhallebinin üzerine iyice yayılır. Kabın kenarlarına iyice yayılmalı pişince kenarlarından çekiliyor. 
  • Fırının ızgarası yakılır. Yumurta beyazları kızarana dek pişirilir. Bu sırada fırının yanından ayrılmamalı. Çünkü çok çabuk yanabiliyor. Buzdolabında bir süre bekletilip, dilimleyerek servis edilir.

Afiyet Olsun...

14 Mart 2018 Çarşamba

KAKAO MUHALLEBİLİ KURABİYE

Ben 90’lı yılların başından beri muhallebili kurabiye yaparım. Kurabiyenin hamuru da içinin muhallebisi de beyaz olurdu. Yıllar sonra Birgül arkadaşımdan öğrendiğim tarif ise benim tarifin esmeriydi. Azıcık ekleme yapmazsam olmazdı içine ve üzerine çikolata ekledim arkadaşım üzerine pudra şekeri serpiyordu. Her iki türlüsü de muhteşem oluyor bu kurabiyenin. Siz nasıl isterseniz öyle yapın arkadaşlar :))
Malzemeler
1 Paket Margarin
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un (Yaklaşık 3,5 Su Bardağı)
Krema Malzemeleri
1,5 Su Bardağı Süt
3 Çorba Kaşığı Un
5 Çorba Kaşığı Şeker
25 gr Kakao
40 gr Çikolata
Üzeri İçin
75-80 gr Sütlü Çikolata
2-3 Yemek Kaşığı Sürme Çikolata (Kahvaltılık)
Toz Fıstık
Yapılışı
  • Önce süt, un ve kakao karıştıra karıştıra kaynatılır. Kaynamaya başlayınca şeker ilave edilir. Böyle yapınca kremanın dibi tutmuyor. Şeker eriyince ocaktan alıp biraz dinlendirdikten sonra 40 gram çikolatayı parçalara ayırıp ekliyoruz. Karıştırarak çikolatayı muhallebinin içinde eritiyoruz. Arzu ederseniz çikolatayla birlikte 1 tatlı kaşığı tereyağı da ekleyebilirsiniz. Muhallebi arada karıştırarak soğumaya bırakılır.
  • Çukur bir kapta eritilip soğutulmuş margarin, yoğurt birbirine karıştırılır. Diğer malzemeler de katılıp hamur yoğrulur. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparılan hamur elimizde poğaça gibi açılır. İçine soğuk kremadan koyup kapatılır. Fırın tepsisine dizilir. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kurabiyelerin altları hafif pembeleşene dek pişirilir. Kurabiyeler soğumaya bırakılır.
  • Sütlü çikolata ve sürmelik çikolata benmari usulü eritilir. Kurabiyeler eritilmiş çikolataya batırılıp tepsiye dizilir. Çikolata donmadan üzerlerine toz fıstık serpilir. Servis tabağına alınarak servis edilir.

Afiyet Olsun...

13 Mart 2018 Salı

İÇ BAKLALI MARUL SALATASI

Malzemeler
5-6 Yaprak Marul
3-4 Adet Taze Soğan
1 Tutam Dereotu
10-12 Adet İri İçli Taze Bakla
Tuz
Nar Ekşisi
Limon Suyu
Zeytinyağı
Yapılışı
  • Marul, soğan, dereotu doğranarak servis kabına alınır.  Kabuklarından çıkarılan iç baklaların ince kabukları da ayıklanır. Salatanın üzerine serpilir.
  • Salatanın tuzu kararınca konup ezmeden karıştırılır. Küçük bir kavanozda nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağı iyice çalkanır. Arzu edilirse bu sosa 1 tatlı kaşığı kadar mayonez ilave edilebilir.
  • Kıvamını bulan sos salatanın üzerine gezdirilir.
  • Suyunu kullandığımız limonun kabuğunun bir kısmı salatanın üzerine minik minik doğranıp servis edilir.

Afiyet Olsun...


Related Posts with Thumbnails