13 Mart 2018 Salı

İÇ BAKLALI MARUL SALATASI

Malzemeler
5-6 Yaprak Marul
3-4 Adet Taze Soğan
1 Tutam Dereotu
10-12 Adet İri İçli Taze Bakla
Tuz
Nar Ekşisi
Limon Suyu
Zeytinyağı
Yapılışı
  • Marul, soğan, dereotu doğranarak servis kabına alınır.  Kabuklarından çıkarılan iç baklaların ince kabukları da ayıklanır. Salatanın üzerine serpilir.
  • Salatanın tuzu kararınca konup ezmeden karıştırılır. Küçük bir kavanozda nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağı iyice çalkanır. Arzu edilirse bu sosa 1 tatlı kaşığı kadar mayonez ilave edilebilir.
  • Kıvamını bulan sos salatanın üzerine gezdirilir.
  • Suyunu kullandığımız limonun kabuğunun bir kısmı salatanın üzerine minik minik doğranıp servis edilir.

Afiyet Olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails