Malzemeler
2
Su Bardağı Kırmızı Mercimek
1
Su Bardağı İnce Bulgur
4-5
Su Bardağı Su
Yarım
Demet Maydanoz
4-5
Adet Yeşil Soğan
1-2
Adet Kurusoğan
100-125
gram Margarin
2-3
Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1
Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek
Kaşığı Biber Salçası
1
Tatlı Kaşığı Karabiber
1
Tatlı Kaşığı Pulbiber
1
Tatlı Kaşığı Kimyon
Tuz
Marul
Roka
Nane
Limon
Dilimleri
Turşu
Yapılışı
- Mercimek yıkanıp tencereye alınır. Üzerine 5 su bardağı su koyularak kaynatılır. Kaynayınca ocak kısılarak 10-15 dakika civarında pişirilir. Mercimekler suyunu çekip göz göz olunca (lapa gibi olunca) üzerine ince bulguru döküp karıştırarak kalan suyu çekmesi sağlanır.
- Mercimekler haşlanırken soğanlar ince ince doğranıp margarinle kavrulur. Soğanlar orta kısık ateşte kavrulur, Soğanlar şeffaflaşınca üzerine domates ve biber salçası koyup kokusu güzelleşene dek kavrulur.
- Marul,roka,nane yıkanıp kuruması için süzgüye alınır.
- Maydanoz ve yeşil soğan ince ince doğranır.
- Servis zamanına yakın mercimek ve bulgur karışımına kavrulan soğanlı salça, zeytinyağı, tuz ve baharatlar ilave edilerek yoğrulur. Ezilmemesi için doğranmış maydanoz ve yeşil soğan da ilave edilerek kısa bir süre daha yoğrulur.
- Servis tabağına marullar bir sıra halinde dizilir. Üzerine şekillendirdiğimiz mercimek köfteleri marulların üzerine dizilerek servise hazırlanır.
- Mercimek köftesinin yanında olmazsa olmazları marul, roka, nane,turşu ve limon dilimleri başka bir servis tabağına dizilerek servis edilir.
Afiyet
Olsun ...
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))