Malzemeler
3 Adet Yufka
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
Tuz-Karabiber
İç
Malzemesi
250 gr Yağsız Beyaz Peynir
Maydanoz
1 Adet Yumurtanın Beyazı
Karabiber-Pul Biber
Üzeri
İçin
1 Adet Yumurtanın Sarısı
Susam-Çörekotu
Yapılışı
- Sıvıyağ ile yumurtalar çırpılır. Yufkalar sıra ile masaya serilir. Üzerine yumurtalı malzemeden yayılır. En üst kata yine yumurtalı malzemeden sürülür. Yufkaların kenarları ortaya getirilir. Yani katmer yapar gibi katlanır. Kare haline gelen yufkalar bu aşamada yağlı kağıtla tepsiye alınır.
- Bir kâsede peynir, maydanoz, yumurta akı ve baharatlar karıştırılarak yufkanın üzerine serpilir. Yufkaların köşeleri ortada birleştirilir. Böylece zarf görünümü olur. Börek arzuya göre 4'e ya da 8'e bölünür. Her üçgeni ortadan bölerek 16 parçaya böldüğüm de oldu. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörekotu serpilir. 180 derece ısıtılan fırında üzerleri nar gibi kızarıncaya dek pişirilir.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))