27 Ekim 2017 Cuma

GÖZLEME

Malzmeler
3 Adet Yufka
250 gr Tulum Loru/Çökelek/Köy Peyniri
1 Adet Yumurta
Karabiber-Pul Biber
1 Kâse Zeytinyağı
Yapılışı
  • Önce peynirli içi hazırlıyoruz. Peynirin üzerine yumurta, karabiber ve pul biber eklenip güzelce karıştırılır. Arzu ederseniz maydanoz ya da birkaç dal ıspanak da doğranabilir.
  • Yufkanın biri açılır her tarafı fırça ile yağlanır. Kendi tarafımızdaki kenarı ve karşı kenarı ortada biraz üst üste binecek şekilde katlanır.
  • Üst kısım tekrar yağlanır. Orta kısma kare şeklinde peynirli içten yayılır. Yufkanın sağ ve sol kısmı peynirli için üzerine örtülür. Kenarları parmaklarımızla iyice bastırıp pişerken peynirlerin dökülmesi önlenir.
  • Geniş bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kızdırılır. Hazırladığımız gözlemeyi tavaya alıp her iki tarafını altın rengi gibi kızartıyoruz.
  • Biri pişerken diğerini hazır ederek zamandan tasarruf ederiz.
  • Tüm gözlemeler bitince üst üste koyup 4’e bölüp sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

25 Ekim 2017 Çarşamba

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler
1 Su Bardağı Mercimek
1 Çay Bardağı Erişte
1 Adet Kuru Soğan (Küçük ya da Yarım Adet)
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Un (Tepeleme)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz-Karabiber-Pul Biber-Nane
2 Su Bardağı Et Suyu (Şart Değil)
Yapılışı
  • Yeşil mercimeği bir gece önceden ıslatıyoruz. Yarı pişene kadar haşlıyoruz. Suyunu süzüyoruz.
  • Tencereye zeytinyağını alıyoruz yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Soğanı orta kısık ateşte şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz. Üzerine salçaları koyup kısa süre kavuruyoruz.
  • Elimizde et suyu ya da tavuk suyu varsa 2 bardak kadar kullanıp üzerine içme suyu ekliyoruz. Haşladığımız mercimekleri, erişteyi ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Tereyağını bir tavaya alıp unu kavuruyoruz. Un pembeleşince nane, karabiber ve pul biber eklenip bir karıştırıp üzerine su koyup açıyoruz. Hazırladığımız baharatlı meyaneyi çorbaya ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

24 Ekim 2017 Salı

PİZZA POĞAÇA

Malzemeler
1 Su Bardağı Süt
1,5 Su Bardağı Sıvıyağ
2 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un
Tuz-Karabiber
1/2 Su Bardağı Peynir
4 Adet Sosis
2 Adet Yeşil Biber
5-6 Dal Maydanoz
Yapılışı
  • Çukur bir kapta süt, yağ, yumurta, un, tuz ve kabartma tozu ile hamur yoğrulur.
  • Sonra içine ezilmiş peynir, doğranmış sosis, doğranmış biber ve ince kıyılmış maydanozlar katılarak hamur tekrar yoğrulur.
  • Ceviz büyüklüğünde koparılan hamur top şekli verilerek fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet Olsun...
Related Posts with Thumbnails