1 Şubat 2018 Perşembe

TAHİNLİ KURABİYE

Malzemeler
1 Su Bardağı Tahin
1 Su Bardağı Şeker
1 Adet Yumurta
250 gr Margarin
4 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Ceviz
1 Çay Kaşığı Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Çay Kaşığının Ucu ile Karbonat
1 Yemek Kaşığı Limon Sirkesi
1 Çay Kaşığı Tarçın
Yapılışı
  • Hamuru yoğurma kabına alınan tahin ile şeker karıştırılır. Sırasıyla oda sıcaklığındaki margarin ve yumurta diğer malzemelere katılıp karıştırılır. Unun hepsi bu malzemelerin üzerine alınır, unun bir kenarına parmak ile bir çukur açılır. Buraya kabartma tozu ve karbonat konularak üzerine sirke konur. Tarçın ve vanilya unun üzerine serpilir. Hamur yoğrulurken doğradığımız ceviz ilave edilir.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır top top yapılarak ya da uzun rulo yapıp üzerine çatalla iz yapıp verevine dilimleyerek tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir. 160 ya da 170 derece fırına ılıkken yerleştirilir. Kurabiyelerin üzeri çatlak çatlak olunca rengi de sevdiğiniz gibi olduğunda fırından çıkarılır. Ilıyınca servis tabağına dizilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun...

31 Ocak 2018 Çarşamba

ZARF BÖREK

Malzemeler
3 Adet Yufka
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
Tuz-Karabiber
İç Malzemesi
250 gr Yağsız Beyaz Peynir
Maydanoz
1 Adet Yumurtanın Beyazı
Karabiber-Pul Biber
Üzeri İçin
1 Adet Yumurtanın Sarısı
Susam-Çörekotu
Yapılışı
  • Sıvıyağ ile yumurtalar çırpılır. Yufkalar sıra ile masaya serilir. Üzerine yumurtalı malzemeden yayılır. En üst kata yine yumurtalı malzemeden sürülür. Yufkaların kenarları ortaya getirilir. Yani katmer yapar gibi katlanır. Kare haline gelen yufkalar bu aşamada yağlı kağıtla tepsiye alınır.
  • Bir kâsede peynir, maydanoz, yumurta akı ve baharatlar karıştırılarak yufkanın üzerine serpilir. Yufkaların köşeleri ortada birleştirilir. Böylece zarf görünümü olur. Börek arzuya göre 4'e ya da 8'e bölünür. Her üçgeni ortadan bölerek 16 parçaya böldüğüm de oldu. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörekotu serpilir. 180 derece ısıtılan fırında üzerleri nar gibi kızarıncaya dek pişirilir.

Afiyet Olsun...



29 Ocak 2018 Pazartesi

PATATES SALATASI

Malzemeler
4-5 Adet Patates
2 Adet Haşlanmış Yumurta
Suyu Sıkılmış Limonun Kabuğu
1 Adet Kırmızı Kuru Soğan
4-5 Dal Taze Soğan
Yarım Demet Maydanoz
Yarım Demet Dereotu
Yarım Demet Taze Nane
6-7 Dal Roka
1 Adet Domates
1 Adet Salatalık
Tuz-Karabiber-Pul Biber-Kimyon
Sos Malzemeleri
1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
Yarım Limonun Suyu
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Yapılışı
  • Patatesleri güzelce yıkayıp kabuğuyla haşlıyoruz.
  • Patatesler haşlanırken yeşillikleri, taze soğanı, domates ve salatalığı doğrayıp hazır ediyoruz.
  • Patatesler haşlanınca suyunu süzüp ılınıncaya dek bekletiyoruz. Elimizin dayanacağı kadar ılınınca kabuklarını soyup büyük bir kaseye küp küp doğruyoruz.
  • Üzerine doğradığımız malzemeleri ekliyoruz. Aynı kaba kırmızı soğanı yarımay doğrayıp üzerine biraz tuz serpip ovuyoruz. Soğanları da salanın üzerine alıyoruz.
  • Yumurtaları haşlıyoruz.
  • Salatanın tuzunu ve baharatlarını ayarlayıp karıştırıyoruz. Yazdığım baharatların dışında bazen köri bazen kajun baharat karışımını da kullanıyorum, o gün canım nasıl isterse artık :))
  • Minik bir kavanoza nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını koyup iyice çalkalıyoruz.
  • Sıktığımız limonun kabuğunu da salataya doğruyoruz son kez karıştırıp sosunu ekliyoruz.
  • Yumurtaları dilimleyip salatanın üzerine diziyoruz. Arzu ederseniz yumurtaların üzerine azıcık tuz serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun…

Related Posts with Thumbnails