25 Şubat 2018 Pazar

İNCİR UYUTMASI

Bu tatlımızın tadını pek sevmiyorum ama sağlıklı olduğunu düşündüğüm için yapıyorum.
Ben un,pirinç unu,nişasta olan sütlü tatlıları
seviyorum :))
Malzemeler
1 kg Süt
18 Adet Kuru İncir
2 Yemek Kaşığı Şeker
Yapılışı
  • İncirler sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletilir.
  • Yumuşayınca minik minik doğranır.
  • Süt yoğurt mayalama sıcaklığından azıcık daha sıcakken doğranmış incirler süte katılır ve elimizle güzelce yoğrulur. Böylece süt ile incirin özleşmesi sağlanır.
  • Ben şekeri 2 yemek kaşığı kattım sizler daha az ya da çok zevkinize göre katabilirsiniz.
  • Hazırladığımız tatlımız servis tabaklarına pay edilir.
  • Üzerleri örtülerek bir kaç saat bekletilir. Daha sonra buzdolabına alıp soğutulur.
  • Servis edileceği zaman üzerindeki kapaklar açılır.
  • Tarçın, badem, ceviz, fındık ya da yeşil fıstıkla arzuya göre süslenerek servis edilir.

Afiyet Olsun ...

24 Şubat 2018 Cumartesi

PEYNİRLİ MAKARANA

Malzemeler
1 Paket Sebzeli Makarna (250 gr)
1-2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
150-200 gr Rendelenmiş Beyaz Peynir
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz, Muskat, Beyazbiber
Yapılışı
  • Sebzeli makarnaların paketleri 250 gramlık olduğu için 2 katı su kaynatılır. Yani 500 ml su ısıtıcıda kaynatılır. Tencereye 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ve yeteri kadar tuz konur. Kaynatılan su üzerine alınır. Hemen kaynayınca içine makarnalar atılır. 10 dk içinde 2-3 kez makarnaların kırılmamasına dikkat ederek karıştırılır. 10 dk sonunda suyunu çeken makarnaların altı söndürülür. İçine yarım su bardağı soğuk su dökülür, yine karıştırılarak demlenmeye bırakılır. Soğuyuncaya dek yine 2-3 kez havalandırılır. Yoksa makarnalar birbirine yapışır.
  • Makarnalar demlenirken diğer bir tencerede tereyağı ile un kavrulur. Üzerine soğuk süt konup muhallebi gibi pişirilir. Kaynayınca içine rendelenmiş peynirler ilave edilip eriyinceye dek pişirilir. Arzu edilirse beşamel sosun içine muskat rendesi (8-10 kez rendelenecek) ve karabiberin beyazından ilave edilir. Makarna ile peynirli beşamel sos birbirine karıştırılarak sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet Olsun...


18 Şubat 2018 Pazar

KABAK TARATOR

Malzemeler
3-4 Adet Dolmalık Kabak
250 gr Kese Yoğurdu
2-3 Yemek Kaşığı Yoğurt
3 Diş Sarımsak
1-2 Yemek kaşığı Un
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Bardağı Ceviz
Bir Tutam Taze Nane (Şart Değil)
Tuz-Pul Biber
Yapılışı
  • Kabakların kabuğunu sıyırıyoruz. Küp şeklinde doğrayıp haşlıyoruz. Suyunu süzüyoruz. Çatalla ezip püre haline getiriyoruz.
  • Çukur bir kapta sarımsakları tuzla dövüyoruz. Üzerine kese yoğurdunu alıp azıcık suyla açıyoruz. Sofralık yoğurdumuzu da ekleyip topaklar kalmayacak kadar çırpıyoruz.
  • Tavaya zeytinyağını alıp unumuzu kavuruyoruz. Sürekli karıştırıyoruz ki unumuzun her yanı eşit kavrulsun. Unumuzun kokusu güzelleşince püre halindeki kabakları tavaya alıyoruz. Biraz kavuruyoruz. En son sarımsaklı yoğurdumuzu tavaya alıyoruz. Bir taşım kaynayınca ocağı kapatıyoruz.
  • Salatamızı servis tabağına alıp üzerine pul biber, kırık ceviz ve incecik doğranmış naneyi ekleyerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…
Related Posts with Thumbnails