24 Şubat 2018 Cumartesi

PEYNİRLİ MAKARANA

Malzemeler
1 Paket Sebzeli Makarna (250 gr)
1-2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
150-200 gr Rendelenmiş Beyaz Peynir
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Tuz, Muskat, Beyazbiber
Yapılışı
  • Sebzeli makarnaların paketleri 250 gramlık olduğu için 2 katı su kaynatılır. Yani 500 ml su ısıtıcıda kaynatılır. Tencereye 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ve yeteri kadar tuz konur. Kaynatılan su üzerine alınır. Hemen kaynayınca içine makarnalar atılır. 10 dk içinde 2-3 kez makarnaların kırılmamasına dikkat ederek karıştırılır. 10 dk sonunda suyunu çeken makarnaların altı söndürülür. İçine yarım su bardağı soğuk su dökülür, yine karıştırılarak demlenmeye bırakılır. Soğuyuncaya dek yine 2-3 kez havalandırılır. Yoksa makarnalar birbirine yapışır.
  • Makarnalar demlenirken diğer bir tencerede tereyağı ile un kavrulur. Üzerine soğuk süt konup muhallebi gibi pişirilir. Kaynayınca içine rendelenmiş peynirler ilave edilip eriyinceye dek pişirilir. Arzu edilirse beşamel sosun içine muskat rendesi (8-10 kez rendelenecek) ve karabiberin beyazından ilave edilir. Makarna ile peynirli beşamel sos birbirine karıştırılarak sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet Olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails