13 Ekim 2017 Cuma

KIYMALI ÇALI FASULYE YEMEĞİ

Malzemeler
500 gr Çalı Fasulye
150 gr Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
3 Adet Domates
2-3 Adet Biber
4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
  • Fasulyelerimizi yıkayıp süzgüye alıyoruz. Fasulyelerin iki kenarındaki kılçıklı kısımlar kesilir, fasulyenin her iki baş kısmı da kesilir. Sonrasında fasulyeler boydan boya ikiye kesilip inceltilir. Son olarak uzunluğuna göre 3-4 parçaya bölünür. Tüm fasulyeler böylece hazır edilir.
  • Kıymamızı zeytinyağında kavuruyoruz. Rengi dönünce soğanımızı ekleyip ocağı orta kısık dereceye getiriyoruz. Soğanlar şeffaflaşıncaya dek kavuruyoruz. Domatesleri hemen ardından fasulyelerimizi koyup bir kez karıştırıp kavrulmaya bırakıyoruz.
  • Biberleri ekleyip kısa bir süre daha kavuruyoruz.
  • Tuzunu ve suyunu ekleyip yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.
  • İlk sıcaklığı geçtikten sonra sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails