Malzemeler
5-6 Adet İri
Patates
1 Demet Roka
500 gr Mayonez
3-4 Yemek Kaşığı
Kese Yoğurdu
2-3 Diş Sarımsak
(Tercihe bağlı)
3-4 Yemek Kaşığı
Zeytinyağı
Yarım Limon
Tuz-Karabiber-Kimyon
Yapılışı
- Patatesler kabuklarıyla haşlanır. Bıçak batırıp pişmesi kontrol edildikten sonra süzülüp soğuk sudan geçirilir. Kabukları soyulup rendelenir. Püre haline getirdiğimiz patateslere zeytinyağı, limon suyu (tadına bakıp gerekirse daha fazla eklenebilir), tuz, karabiber ve kimyon (Tercihe bağlı olarak değişik baharatlar eklenebilir. Zerdeçal, kişniş, köri gibi) eklenip yoğrulur. Patates püremizden cevizden az büyük toplar yapılıp servis tepsisine dizilir.
- Çukur bir kasede sarımsaklar tuzla ezilir. Üzerine mayonez ve kese yoğurdu koyup birbirine güzelce karıştırılır.
- Roka yıkanıp kuruması sağlanır. İnce ince doğranıp mayonezli karışıma eklenip karıştırılır.
- Hazırladığımız rokalı mayonez sos patateslerin üzerine döşenir. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirilerek servis edilir.
- Bu salata et yemeklerinin yanında servis edilebileceği gibi çay masalarında da lezzetli bir seçenektir.
Afiyet Olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))