15 Ekim 2017 Pazar

MAŞ FASULYESİ SALATASI

Malzemeler
2 Su Bardağı Maş Fasulyesi
1 Adet Kırmızı Kuru Soğan
Yarım Demet Dereotu
5-6 Dal Nane
6-7 Dal Taze Soğan
4-5 Adet Kapya Biber
1-2 Adet Salatalık 
6-8 Adet Ceviz
Tuz-Karabiber-Pul Biber
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Nar Ekşisi
Limon
Yapılışı
  • Maş fasulyesi akşamdan ıslatılır. Sabah haşlanır. Haşlarken kontrolü elden bırakmamak gerekiyor. Minik olduklarından diğer fasulye türlerine göre daha çabuk haşlanıyor. Kaynadıktan 15-20 dakika sonra bir tanesini yiyip kontrol ediyoruz. Çok yumuşak olmamalı ama diri de kalmamalı. Artık fasulyemizi süzgüye alıp suyunun iyice süzülmesi için bir süre bekletiyoruz.
  • Biberleri yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsine koyup fırında közlüyoruz. Közleme işlemi bitince bir poşete koyup kendi buharı ve sıcaklığında bekletiyoruz. El dayanacak ılıklığa erişince kabuklarını ve çekirdeklerini ayıklayıp doğruyoruz.
  • Yeşillikleri, taze soğanı, kırmızı kuru soğanı doğruyoruz.
  • Salatalık mevsimine göre taze olarak ya da turşu olarak kullanılabilir. Salatalığımızı da doğruyoruz.
  • Bu salatayı piyaz olarak düşünürseniz keyfinize göre eklemeler ya da çıkarmalar yapabilirsiniz. Mısır taneleri hem renk hem lezzet olarak yakışacaktır. Aynı şekilde zeytin haşlanmış yumurta gibi salatamızın eklemeler nefasetini arttıracaktır.
  • Sıra geldi salatamızı sunuma hazırlamaya. Suyunu iyice süzdürdüğümüz maş fasulyesini derin bir kâseye alıyoruz üzerine doğramış olduğumuz malzemelerin hepsini, tuzunu biberlerini katıyoruz. Bir kâsede nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını kıvam alana dek çırpıyoruz. Salatamızın üzerine bu sosu ekleyip ezmemeye özen göstererek karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Bu arada ekşi olarak sirke kullanmayı seviyorsanız nar ekşisi ve limon yerine sirke de kullanabilirsiniz.
  •  Üzerine cevizleri elimizle kırarak koyuyoruz. Haşlanmış yumurta kullanmak istiyorsak dilimleyip salatanın üzerine koyuyoruz. Zeytin kullanmak istiyorsak arzu edenler bütün koyabilirler ama ben çoğunlukla zeytinleri de gelişi güzel doğrayarak salatalara eklerim yerken çekirdeği ağzımıza gelmesin diye.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails