4 Ekim 2017 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA YEMEĞİ


Malzemeler
1 kg Taze Barbunya
1 Adet Kuru Soğan
3 Adet Domates
2-3 Adet Yeşil Biber
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
  • Barbunyaları ayıklayıp yıkadıktan sonra 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Ardından süzüp pişirme işlemine geçiyoruz.
  • Soğanımızı yemeklik doğrayıp zeytinyağımızla orta kısık ateşte kavuruyoruz. Soğanın renk almasına izin vermiyoruz sadece şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine yemeklik doğranmış domatesi ekliyoruz.
  • Hemen ardından haşlamış olduğumuz barbunyaları ekleyip domatesi orta ateşte kavuruyoruz. Çiğ domates barbunyanın rengini açıp daha beyaz olmasını sağlıyor.
  • Artık yemeğimizin tuzunu ve suyunu ekleyip orta kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • İçinden 1 tane barbunyayı çıkarıp tadına bakarak pişmesine karar veriyoruz.
  • İlk sıcaklığı geçtikten sonra sıcak sıcak servis ediyoruz. Tabi ki tüm zeytinyağlılar gibi soğuk da çok lezzetli oluyor.

Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails