Malzemeler
1
Su Bardağı Kuru Börülce
1
Adet Kırmızı Kuru Soğan
3-4
Dal Taze Soğan
1-2
Adet Kapya Biber
3-4
Yaprak Marul
Yarım
Demet Maydanoz
Yarım
Demet Nane
Tuz-Karabiber-Kimyon
Sosu
İçin
Yarım
Çay Bardağı Zeytinyağı
1
Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
Çeyrek
Limonun Suyu
Üzeri
İçin
2
Adet Haşlanmış Yumurta
Yapılışı
- Kuru börülce güzelce yıkanır ve akşamdan ıslatılır. Ertesi gün kaynatılır. İlk kaynayınca üzerinde oluşan köpükler kaşıkla alınıp atılır. Pişip pişmediği kontrol edilir. İstediğimiz pişkinliğe gelince (çok yumuşak olmasın azıcık dişe gelsin) ocağı söndürüp ılınıncaya dek suyunda bekletilir.
- Kapya biberleri fırında közlüyoruz. Pişince bir poşete koyup el dayanacak kadar soğuyuncaya dek bekletiyoruz.
- Sıcağa yakın ılınınca süzülür çukur bir kaba alınır. Üzerine zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, tuz, karabiber ve kimyon konup karıştırılır ki lezzetleri içine çeksin.
- Yeşillik ve taze soğanları ince ince doğruyoruz.
- Kapya biberin kabuklarını soyup minik minik doğruyoruz.
- Kırmızı kuru soğanı piyazlık doğrayıp tuz ile ovuyoruz.
- Hepsini kâseye alıp karıştırıyoruz.
- Piyazımız artık hazır. Yumurtaları haşlıyoruz.
- Marul yapraklarını arzu ettiğiniz şekilde ince ya da kalın olarak doğruyoruz. Azıcık tuzlayıp servis tabağına yerleştiriyoruz. Üzerine börülce piyazını döşüyoruz. En son haşladığımız yumurtaları önce 4’e ardından 8’e bölüyoruz. Sarılarını çatalla eziyoruz. Ezdiğimiz yumurta sarılarını salatanın ortasına daire şeklinde yerleştiriyoruz. Dilimlediğimiz yumurta aklarını da papatya yaprağı oluşturacak şekilde dizerek piyazımızı servis ediyoruz.
Afiyet
Olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder
Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))