13 Eylül 2025 Cumartesi
TAVUKLU TAZE MISIR ÇORBASI
26 Ağustos 2025 Salı
PATLICAN BEYTİ
5 Adet Kemer Patlıcan
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 Tepeli Çay Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Tuz
Beyti Malzemeleri
350 gr Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet Kapya Biber
1-2 Adet Yeşil Biber
1 Adet Havuç
1-2 Diş Sarımsak
1-2 Yemek Kaşığı zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
Tuz
Yemeğin Sosu İçin
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Buçuk Su Bardağı Su
1 Tepeli Çay Kaşığı Şeker
Tuz-Karabiber
Üzeri İçin
1 Tepeleme Yemek Kaşığı Tereyağı
Servis İçin
Yoğurt.
Yapılışı
Patlıcanları alaca soyuyoruz. 2-3 milimetre kalınlıkta uzun uzun dilimliyoruz. Büyükçe bir süzgüye patlıcan dilimleriniz bir sıra halinde diziyoruz. Tuz ekiyoruz, tekrar bir sıra dizip aralarını tuzlayarak yarım saat kadar bekletiyoruz. Bu işlemle patlıcanın acı suyunu atmasını sağlıyoruz. Ardından patlıcanları yıkayıp kâğıt havlu ile kuruluyoruz. Fırın tepsisine pişirme kâğıdı serip patlıcanları diziyoruz. Bir kâsede 1 diş sarımsağı ezip üzerine 1çay bardağı zeytinyağı, baharat, tuz ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu sosu patlıcanların her iki yüzüne de fırça ile sürüyoruz. 180 derece alt üst ayarda ısıtılmış fırında hafif kızarana dek pişiriyoruz ki patlıcanları rulo yapabilelim.
3 tepsi oldu. Sarınca da kare borcamı oldukça sıkışık doldurdu. Domates dilimi koyacak yer kalmadı. 4 yetişkin bir yavrumuzla 2 gün yedik bu yemeği. Sonraki yaptığımda 4 patlıcandan fazla yapmam sanırım.
Patlıcanlar pişerken sırasıyla iri doğranmış kuru soğanı kısa bir süre bızlatıp iri doğranmış kapya biberleri ekleyip kısa bir süre bızlatıp yeşil biberleri ve birkaç parçaya bölünmüş maydanozu robota ekleyip iyice küçük doğranmış hale getiriyoruz. Havucu rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz. Büyükçe bir kapta sarımsağı eziyoruz. Üzerine kıymayı ve robotta çektiğimiz sebzeleri, baharatı ve tuzunu ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Kıymanın kıvamı patlıcan dilimlerinin üzerine kaşığın tersiyle sürülecek kıvamda olmalı.
Tepside hafif kızararak pişmiş ve ılınmış patlıcanların üzerine kaşığın tersi ile beyti harcımızı sürüyoruz. Çok kalın olmayacak çünkü sarması sorun olur. Patlıcanların sap tarafı daha ince olduğu için sarmaya o kısımdan başlıyoruz. Fırın tepsisine sıralıyoruz. Yer kalırsa patlıcan sarmalarını aralarına domates dilimleri yerleştiriyoruz.
Tüm malzemeyi hazırlayınca küçük bir kâsede 1 yemek kaşığı salçayı, 1 buçuk su bardağı suyu, tuzu,karabiberi ve 1 tepeli çay kaşığı şekeri ekleyip salçayı açıyoruz. Patlıcan rulolarının üzerine kaşık kaşık gezdiriyoruz.
180 derece ısıtılmış fırında yemek suyunu çekene dek pişiriyoruz. Fırından alınca bir süre dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis ediyoruz. Serviste sarımsaklı ya da sarımsaksız zevkinize göre domates sos pişirip kullanabilirsiniz. Servis tabağına domates sos üzerine patlıcan beyti dilimlerini koyup yanına yoğurt ekleyebilirsiniz. Son olarak kızdırılmış tereyağı ve doğranmış maydanoz ekleyip sunumu tamamlayabilirsiniz. Yanına bulgur pilavı da iyi gider. Bu seçeneklerden istediğinizi kullanabilirsiniz. Ben bu kez patlıcan dilimlerini daire şeklinde dizip ortasına yoğurt ekledim. Üzerine de yemeğin sosundan gezdirdim.
Afiyet Olsun…
15 Ağustos 2025 Cuma
ERİKLİ CRUMBLE
8 Ağustos 2025 Cuma
SEMİZOTLU MEZE
6 Ocak 2025 Pazartesi
FIRINDA PİLAVLI KABAK YEMEĞİ
30 Aralık 2024 Pazartesi
ÇINTAR KIZARTMASI-MANTAR KIZARTMASI
Afiyet Olsun...
29 Aralık 2024 Pazar
TARATORLU BÖRÜLCE SALATASI
24 Kasım 2024 Pazar
PORSİYONLUK KADAYIF GÖMLEKLİ İÇ PİLAV
Malzemeler
HALEP KEBABI
10 Ekim 2024 Perşembe
SİNİ ORUĞU
İNSTAGRAM RESİMLERİM
Keyfimce Yaptıklarım
Bana Ulaşmak İsterseniz
Translate
** KATEGORİLERİM **
Kimler Gelmiş,Hoşgelmiş :))
Popüler Yayınlar
-
Şimdi tarifini vereceğim pilavın tarifini Korece öğretmenim olan Mimi hanımdan öğrendim. Sağ olsun bize dil öğr...
-
Malzemeler Hamuru İçin: 2 Su Bardağı Zeytinyağı (Ben 1 Bardağını Çiçekyağı Koydum) 1 Su Bardağı Küllü Su 1 Çay Bardağı Şeker ...
-
Ben bu salatayı kışın Koreli öğretmenim ve sınıf arkadaşlarım gelince yapmıştım. Siyah pirinç onlarda çok kıymetliymiş.Değişiklik ols...
-
Bize göre verdiğim ölçüler en fazla 6-7 kişilik :)))) Çok seviyoruz ve tencerenin dibinde sadece birkaç parça sebze kalıyoooooo Ayrıca ...
-
Malzemeler 4 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Galeta Unu 3/4 Su Bardağı Sıvıyağ 1/2 Su Bardağı Şeker 1 Su Bardağı Hind...
-
Toplantımızın yapılacağı salona girdiğimde beni, Şeniz AKGÜNDÜZ ( cocuklarlamutfakta ) Oya GENÇ ( İzmirdenlezzetler ) Selda...
-
Bu kurabiyeyi Cemile arkadaşımın ablası Aysu yapmıştı.Kurabiyeyi tatmak onun elinden nasip oldu.Öyle güzel ki anlatamam.Ben d...
-
Bu Tarifi Zuhal arkadaşımızın sayfasında görünce bayılmıştım.Ben de gelen misafirlerime yapıp ikram etmiştim.Zuhal'...
-
Malzemeler Bir Demet Bakla Yaprağı 3-4 Adet Taze Soğan 5-6 Dal Taze Nane Tuz Limon Zeytinyağ Yapılışı ...
-
Bu kurabiyeyi burada görüp resimden aşık oldum.O günden beri her fırsatta yapıyorum.Ben aslında nişastalı kurabiyel...