Malzemeler
4 Buçuk Su Bardağı Süt
Yarım kg Çilek
¾Su Bardağı İrmik
2 Su Bardağı Su
4 veya 4,5 Yemek Kaşığı Nişasta
2 veya 2,5 Su Bardağı Şeker
1 Tepeleme Yemek Kaşığı Tereyağı
200 ml Krema
1 Paket Vanilya
İçine Koymak İçin
2 Paket Eti Kare Kakaolu Bisküvi
Bisküvileri Islatmak İçin
Yarım Bardak Süt
Çeyrek Bardak Su Ekleyebilirsiniz
Taze Şanti İçin
200 ml Krema
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
Süsleme İçin
Çilekli Draje
Pirinç Yeşil Fıstık
Çilek
Kalp Şeklinde Çikolata
Yapılışı
- Süt, irmik, Suyla karıştırdığımız nişastayı tenceremize alıp karıştırarak kaynatıyoruz. Kenarlardan kaynamaya başlayınca şekerini ve püre haline getirdiğimiz çilekleri ekleyip tekrar kaynatıyoruz. Kaynayınca içine vanilyayı ve kremayı ekleyip elektrikli çırpıcı ile güzelce çırpıyoruz.
- Baton kalıbımızı sudan geçirip boşaltıyoruz. Pişirdiğimiz çilekli irmik pudingimizi kalıba döküyoruz.
- Kakaolu bisküvileri süt ve su karışımına batırarak 3 sıra halinde pudingin içine gömüyoruz.
- Oda ısısına gelene dek bekletip üzerini örtüyoruz. Buzdolabında en az 4-5 saat bekletiyoruz.
- Servis edeceğimiz zaman kremayı 1 çay bardağı çok tatlı olacağını düşünüyorsanız 1 kahve fincanı pudra şekeri ile önce 1 dakika düşük devirde sonra 3 dakika kadar en yüksek devirde elektrikli çırpıcı ile çırparak taze şantimizi elde ediyoruz.
- Kalıptan ters çevirip servis tabağına aldığımız Puingimizin üzerine taze şantiyi kaşık kaşık döküyoruz isterseniz sıkma torbasıyla da bu işlemi yapabilirsiniz. Taze şantimizin üzerine çilekleri diziyoruz. Üzerine pirinç yeşil fıstık serpiyoruz. Çilekli drajeler ve çikolata ile süslemeyi tamamlıyoruz.
Afiyet Olsun...