7 Mart 2018 Çarşamba

CİBEZ HAŞLAMASI

Malzemeler
Yarım kg Cibez
2-3 Diş Sarımsak
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
Çeyrek Limon Suyu
Yapılışı
  • Cibez otunun dışındaki yaprakların sararmış ya da berelenmiş olanları ayıklanır, sap kısmının fazla olan kısmı kesilir. Otlar birkaç su yıkanır. Son yıkama suyuna sirke ve tuz eklenerek en az 10 dakika bekletilir. Son kez yıkanır.
  • Büyükçe bir tencereye bol su konup kaynatılır. Kaynayan suya cibezlerimizi atıp sevdiğimiz yumuşaklığa gelinceye dek haşlanır.
  • Ardından sudan süzülerek alınan otlarımızı servis tabağına alıp salatanın sosunu hazırlıyoruz.
  • Sarımsakları tuzla eziyoruz. Üzerine yağı, nar ekşisini ve limon suyunu ekleyip güzelce çırpıyoruz. Arzu ederseniz sosun içine 1 çay kaşığı hardal ekleyebilirsiniz.
  • Otlar daha sıcakken sosunu üzerine gezdiriyoruz. Üzerine kavrulmuş susam ya da herhangi bir çerez ekleyerek servis ediyoruz. Ben pul biber ekmeyi de seviyorum.
Afiyet Olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails