20 Mart 2018 Salı

KUMKUAT/KAMKAT REÇELİ

Malzemeler
500 gr Kumkuat/Kamkat
500 gr Şeker
1 Adet Aspirin
1 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Tereyağı
2-3 Adet Karanfil
1 Küçük Parça Çubuk Tarçın
Yapılışı
  • Kumkuat/kamkatları yıkıyoruz. Tencereye alıp üzerini gelecek kadar su ekleyip kaynatıyoruz. 7-8 dakika kadar kaynatıp süzüyoruz. Süzdüğümüz kumkuat/kamkatları arzu ederseniz soğuk su ile şokluyoruz. Bu işlemi toplamda 3 kez yapıyoruz. Amacımız kumkuat/kamkatlarımızın acısı gitmesi ve de çok pişip reçelin parçalanmasına engel olmak. Sizler tadına bakarak kaç kez haşlamanız gerektiğinize karar verin lütfen.
  • İstediğimiz kadar acılığı gittikten sonra son kez soğuk suyla şoklayıp el dayanacak sıcaklığa gelince süzüyoruz. Ardından kumkuat/kamkatların irice olanlarını uzunlamasına ikiye bölüyoruz ve içindeki çekirdekleri çok yıpratmadan ayıklıyoruz. Çok minik olanları bütün halde bırakıyoruz. Onlarda çekirdek pek olmuyor.
  • Haşladığımız ve çekirdeklerini ayıkladığımız kumkuat/kamkatlarımızı tencereye alıp üzerine şekeri ekliyoruz. En az 4-5 saat bu şekilde bekletiyoruz. Bir gece de olabilir bu süre.
  • Haşlarken içine çektiği suyu şekerle buluşunca biraz salıyor. Biz yine de 1 bardak su ilave edip şekerin erimesini sağlıyoruz. Reçelin içine 2-3 adet karanfil ve minik bir parça çubuk tarçın ekleyip reçelimizi bir taşım kaynatıyoruz.
  • Kaynamaya yakın içine tereyağını koyuyoruz ki reçelimiz köpüklenmesin.
  • En son ocağı söndüreceğimize yakın aspirini bir çay tabağında dövüp reçelin suyu ile karıştırıp eritiyoruz ve reçelimize ekliyoruz. Reçele aspirin ekleyince ne şekerlenir ne de bozulur. Ama ailenizde arkadaşlarınızda aspirin kullanamayan varsa reçelde aspirin olduğunun bilgisini mutlaka verin.
  • Ben reçellerimi tencerede soğutur. Ardından kavanozlara alırım.

Afiyet Olsun…



0 yorum:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok kıymetli,benimle paylaşırsanız çok sevinirim :))

Related Posts with Thumbnails