Nette yaptığım araştırmalarda gördüğüm kadarıyla böyle bir tarif yok, görselleri de arattım yine sonuç yok. An itibariyle ben tarifimi yayınlıyorum. Biliyorum birkaç gün içinde heryer bu tarif olur ve kimse de benden bahsetmez. Olsun benim herkese bi faydam dokunsun çünkü bu çay dediğim gibi kaynatarak hazırlanırsa karaciğer yağlanmasını geriye döndürüyor. Benim grade3 olan yağlanmam grade1'e geri döndü enginar çayı sayesinde. Çayı yaparken değişiklik olsun diye şerbetini de denedim ve bu harika tarife ulaştım. Mutlaka bu şerbetinde faydası olacaktır diye düşünüyorum :))
Malzemeler
Malzemeler
1-2 Adet Enginarın Yaprakları
1-1,5 Çay Bardağı Şeker
1,5 lt Su
1 Çay Kaşığı Limon Tuzu
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı
- Enginar yemeği yaptığımızda ayıklayıp attığımız yaprakları değerlendirmek için kurutup çayını yapıyorum. Bir de yapraklar tazeyken şerbetini yapıyorum. Rengi muhteşem sağlığa faydasından bahsetmiyorum bile :))
- Enginar yapraklarını yıkayıp bol suda 4-5 dakika kaynatıyoruz. Şekerini ilave edip karıştırarak eritiyoruz. Ilınmaya bırakıyoruz.
- Ilınınca içine limon tuzunu ve limon suyunu ilave ediyoruz. Bu işlemi yapınca rengi pembeye dönüyor.
- Limon tuzunu ve limon suyunu eklemek için ılınmasını beklememin sebebi limonun vitamininden mümkün olduğunca çok yararlanabilmek. Yani sıcakken de ekleyebiliriz ama ben böyle yapmayı tercih ettim.
- Artık şerbetimizi süzüp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
- Servis ederken çok sıcak havalarda üzerine buz ekleyerek ikram ediyoruz.
Afiyet Olsun…