2007 Yılından
Malzemeler
Hamur İçin Malzemeler
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Margarin(Eritilmiş)
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Şeker
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Kokusu Güzel Baharat (Tarçın, Zencefil, Karanfil Tozu)
Aldığı Kadar Un Renkli Camlar İçin Malzemeler
Renkli Cam Şekerler Glazür İçin Malzemeler
1 Yumurta Beyazı
200 Gr Pudra Şekeri
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
2005 Yılından
Yapılışı
Benim yazdığım ya da istediğiniz malzemelerle şekerli kurabiye hamuru yoğrulur.
Hamur kalıpla çıkarılacak kalınlıkta (3-4mm) açılır. Aynı ebatta 3 adet dikdörtgen kesilir. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir. Hazırlanan hamurlar şekilleri bozulmadan tepsiye alınır. Her bir dikdörtgene 6 adet istenilen kalıpla (Minik altın kutuları, minik kurabiye kalıpları gibi) pencere açılır. 160-170 derece ısıtılmış fırında 5 dakika pişirilir.
Bu arada şekerler ayrı ayrı renklerde kırılır. Fırından alınan kurabiyelerin ortasındaki boşluklara tepeleme olarak istenilen renk şeker kırıkları konur. Tekrar fırına sürülür. Şekerler eriyip cam gibi olana dek yaklaşık 5-6 dakika pişirilir. Pişen kurabiyelerin soğuması beklenir.
Yumurta akı ile pudra şekeri çırpılır. Arzu edilirse gıda boyası ile renklendirilebilir. Beze yapar gibi olacak. Beze hamuru ile dikdörtgenin kenarları ve küçük pencerelerin çevresi sıkma torbası ile süslenir. Güzelce kuruyana dek beklenir. Kalan beze hamuruna 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edip karıştırılır. Bu kez dikdörtgenlerin uzun kenarlarına sürülür. Birbirine yapıştırılır. Kuruyana dek hiç kıpırdatılmaz.
Kullanacağınız zaman küçük mumlardan yakıp ortasına konur. Mum yandıkça hem hoş bir koku hem de hoş bir görüntü oluşuyor. Özel günler için küçük bir süpriz kısacası.
Afiyet Olsun…